Publisert:
6.4.2021 21:11

Fra forfatterskap til interiør

Det arbeides på mange fronter på Festiviteten om dagen. Nylig ble det klart at husets hjerte, kafeen i 1. etasje, blir Ellings kafe. Nå er Sane interiørarkitekter i full gang med å tenke interiør i rommet.

Interiørarkitekt Sunniva Haugen Breidvik sammen med Alfas Tom Erik Nilsen foran de store vinduene ut mot Storgata.

Et team ledet av Myrna Becker i Sane jobber nå med å kartlegge og tegne. Mest sentral i arbeidet er interiørarkitekt Sunniva Haugen Breidvik. Hun var nylig sammen med konsernsjef Nicolai Riise i Larvik for å se hvor langt arbeidene er kommet med både huset og Elling-lokalene.

- Det er viktig at Ellings kafe blir en integrert del av Festiviteten, også når det gjelder arkitektur og interiør. Hele bygget må spille på lag, og nå jobber vi fram grunnkonseptet i kafeen. På en måte er vår jobb å gjøre om Ambjørnsen og Ellings verden til arkitektur. Det er veldig spennende, men utfordrende, forteller Sunniva mens hun skuer ut de høye vinduene mot Storgata, jernbanen og fjorden.

Noen inngående kunnskap om Ingvar Ambjørnsen og Elling har hun ikke med seg i bagasjen, men det man ikke kan, kan man lære. Nettopp det å se på temaet med nye og friske øyne, er et spennende utgangspunkt for Sunniva.

- Jeg er i gang med å høre om Elling på lydbøker og søker informasjon om forfatteren. Prøver å finne fellestrekk og ulikheter og så bruke det til å skape en helhetlig stil. Skal det være en kafe som Elling med sine spesielle trekk og preferanser ville likt å gå inn i, enkel, oversiktlig og minimalistisk? Eller en stil som mer speiler Ambjørnsens univers? Kanskje blir det en kombinasjon. Det er nettopp i denne fasen vi er nå, forteller Sunniva.

Lokalet som skal huse Ellings kafe, sett fra området der kjøkken og bardisk kommer.

Nicolai Riise, som sammen med Thore Liverød tok sjansen og kjøpte Festiviteten for ei krone med mål om ikke bare å reise det opp, men også gjøre det til et gjennomført gjenbruksprosjekt, er også klar på at det må være en stil som passer inn. Den må appellere til et bredt lag i folket. Ikke for fancy, men et sted der man kan sette seg ned og ha en god stund.

- Vi har god erfaring med å jobbe slikt. Det er nettopp når det er utfordrende, når ikke løsningene gir seg selv, at resultatet blir best. Vi hadde en spennende jobb i Skien der vi skulle finne Ibsen i arkitekturen. Det ble bra, og nå skal vi få til det samme her i Larvik, forteller han.

Nicolai Riise blir som alle andre imponert over hva som nå avdekkes inne i selve festsalen.

På vei rundt i bygget sammen med Tom Erik Nilsen og Jostein Liverød fra Alfa eiendom, kan de konstatere at endringene skjer raskt. Ikke minst er det som å gå inn i et skattkammer når trappene på stillaset fører opp under taket i festsalen der det opprinnelige dekoret fra åpningsåret 1874 er avdekket.

- Dette er og vil bli et fantastisk bygg, er den klare konklusjonen.

I tillegg til selve huset er det også store planer for uteområdet opp mot gamle Romberggata skole. Uteservering med kveldssol er med i disse.

Del artikkelen: